Voor de zoetekauwen onder ons hierbij één van de favoriete recepten van Bianca Meijer uit Leiden. Onze culinaire redactie heeft het geproefd en is helemaal om!

Ingrediënten
6 eierdooiers
150 gram suiker
roze voedselkleurstof
720 ml slagroom
200 gram zuurstok en nog wat extra (bijvoorbeeld de zakjes verkrijgbaar bij Xenos)

Aan de slag
Mix de eidooiers met de suiker tot een dik, bleek en luchtig mengsel. Voor een mooie knalroze kleur een paar druppels voedselkleurstof toevoegen,
Verwarm de helft van de slagroom in een pannetje, doe hier de zuurstok bij en blijf roeren tot de zuurstok is opgelost.
Let op: het mengsel mag NIET koken.
Giet het warme mengsel onder voortdurend kloppen bij het bleke eimengsel.
Goed doorroeren en weer terug gieten in het pannetje.
Breng het tegen de kook aan en laat indikken tot een mooie roze dunne vla. Dit neemt ongeveer tien minuten in beslag,
Doe vervolgens de ‘vla’ in een kom, dek af met plastic folie en laat het in de koelkast een klein uurtje afkoelen.
Klop de rest van de slagroom stijf en spatel dit door het inmiddels afgekoelde mengsel.

IJsmachine
Doe het mengsel in de ijsmachine en en draai het in een half uurtje tot mooi roze roomijs, doe het in een diepvriesdoos en zet in de vriezer.

Geen ijsmachine
Doe het mengsel in een grote diepvriesdoos en zet in de vriezer. Roer het vervolgens elk half uur met een garde zodat zich geen ijskristallen vormen. Blijf dit doen totdat de substantie nog net schenkbaar is en vul de halve bollen van een ijsbollenvorm en laat verder opvriezen.

Bij het serveren garneren met de achter gehouden stukjes zuurstok, zilveren en roze pareltjes en rode glitter.

Knetterzoet en knetterSmakelijk!