Verkeersschool Alblas viert 60-jarig jubileum

Locoburgemeester Guus Elkhuizen overhandigt Sylvia van Luling, Greet Alblas, oprichter Johan Alblas en Regina Alblas een handgemaakt bloemstuk. ©Manoah Gootjes

Feest was het zaterdag in Woerdense Verlaat. Een van de tien grootste verkeersscholen in Nederland, Alblas, bestond zestig jaar en dit werd feestelijk gevierd.

Locoburgemeester Guus Elkhuizen. ©Manoah Gootjes

Auteur: Merveille Tandu-Pedro

Oprichter Johan Alblas, die het bedrijf zestig jaar begon, kreeg in het bijzijn van medewerkers een bijzonder handgemaakt bloemstuk uitgereikt van locoburgemeester Guus Elkhuizen. Ook de autodealer, de Maas Autogroep, waar Alblas al meer dan vijftig jaar mee samenwerkt, was van de partij om het team te feliciteren. “Het is een prachtige prestatie die de heer Alblas heeft neergezet”, zegt een medewerker van de verkeersschool. “Tot de dag van vandaag plukken mensen daarvan de vruchten.”

Na afloop werden de medewerkers verrast met een boottocht en werden ze flink in de watten gelegd met een diner met uitzicht over Amsterdam. “Hoe we de toekomst van Alblas zien? Groots!” stelt Regina Alblas kort en bondig. “We blijven als rijschool uitbreiden. Ook is het mooi om te zien dat de derde generatie het stokje uiteindelijk gaat overnemen.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?