Verbeterdebuurt doet echt iets voor jouw buurt

Een kapotte straatlantaarn in de Doctor Albert Sweitzerstraat in TerAar, door een inwoner doorgegeven via Verbeterdebuurt. ©Anke Steffers

Sinds een aantal jaar is Verbeterdebuurt een laagdrempelige manier voor inwoners om meldingen en ideeën aan de gemeente door te geven. Van een kapotte straatlantaarn tot een stoeptegel die scheef ligt en van hondenpoep op de straat tot een stoel in de sloot.

De gemeente zegt over Verbeterdebuurt: “Met dit systeem zorgen we samen met de inwoners voor een goede leefbaarheid in de gemeente. Verbeterdebuurt is gekoppeld aan ons meldingssysteem Perfect View. Alle meldingen komen direct bij ons binnen.”

Het kaartje in de app van Nieuwkoop van vandaag.

Overzichtelijk kaartje
Het gaat om meldingen van kapotte gemeentelijke eigendommen en zwerfafval, maar ook om ideeën. Als ideeën worden bijvoorbeeld doorgegeven, het plaatsen van houders voor hondenpoepzakjes, het plaatsen van een prullenbak of het aanleggen van een pad. Elke inwoner met een melding of een idee kan dit in de app of de website zetten. Vervolgens plaatst het systeem op een kaart rode punaises en groene vlaggetjes voor meldingen en een lichtpeertje bij het opperen van een idee.

Vervolgstappen
Over de aanpak van meldingen en ideeën zegt de gemeente: “De vervolgstappen hangen af van de soort melding.” Wij legden een melding voor van twee kapotte lantaarnpalen in de Doctor Albert Sweitzerstraat in Ter Aar die al erg lang niet branden. De gemeente liet hierop weten: In het geval van deze twee lantaarnpalen heeft de afdeling Beheer Openbare Ruimte de melding doorgegeven aan onze onderhoudsaannemer. De aannemer is op locatie geweest en is tot de conclusie gekomen dat het gaat om een kabelstoring. Die kunnen wij niet zelf oplossen, hiervoor hebben wij de netbeheerder ingeschakeld. Zij komen binnenkort langs om de reparatie uit te voeren.”

Een paar dagen later is duidelijk dat de lantaarnpalen inderdaad gerepareerd zijn, zie de foto’s hieronder.

De kapotte straatlantaarn. ©Anke Steffers
De straatlantaarn doet het weer. ©Anke Steffers
Melding of idee?

Ook een melding of idee doorgeven, dit kan op de website van Verbeterdebuurt en via de app te vinden als Verbeterdebuurt.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?