Op donderdag 6 juni houdt Nico Riet een voordracht over de ontwikkeling van de technische communicatie ‘Van rooksignalen tot 5G’. Belangstellenden zijn welkom in de grote zaal van het Scoutinggebouw aan de Ladderhaak in Nieuwkoop. De presentatie begint om 14.00 uur.

Na zijn opleiding tot radiotechnicus NRG ging Nico Riet, na een korte tussenstop, aan de slag bij de Trans Arabian Pipeline Company in Saoedi Arabië. Hier zorgde hij er voor dat de radiocommunicatie tussen de verschillende pompstations goed bleef functioneren. Na vijf jaar keerde hij terug naar Nederland en werd liaison officer voor de Engelse Rank organisatie die destijds vestigingen in Nederland en België wilde opzetten. Na tien jaar verliet hij dit bedrijf en trad in dienst bij Radio Holland, een bedrijf dat zich bezig houdt met verkoop, installatie en onderhoud van communicatie- en navigatie systemen aan boord van schepen. Als directeur van een kleine dochteronderneming was hij verantwoordelijk voor de levering, installatie en het onderhoud van elektronische entertainment systemen aan boord van onder andere booreilanden, passagiersschepen en mega jachten.
Eenmaal gepensioneerd is zijn vroegere beroep zijn hobby geworden. Als radiozendamateur maakt hij met zelf ontworpen en gebouwde apparatuur verbindingen met gelijkgestemden over de hele wereld.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via aanmelden@komdruit.nl of telefonisch bij Frits Horstmeier 0620469461.(zie www.komdruit.nl). Een speciale uitnodiging geldt voor mensen met mobiliteitsproblemen.Binnen de gemeente Nieuwkoop, zorgt Frits voor vervoer.