Hoeve Rijlaarsdam gelegen aan de Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop is erin geslaagd de in zuidoost Nederland zeer bekende beeldend kunstenaar Erik Kierkels ‘binnen te halen’. Vanaf 7 april zijn maar liefst honderd werken van deze buitengewoon productieve Limburger te zien. Ter gelegenheid van zijn veertig jarig jubileum als zelfverklaard artistic workaholic heeft Kierkels (Roermond 1958) de afgelopen tijd onder andere geëxposeerd in Nijmegen, Ootmarsum en andere plaatsen in zuid en oost Nederland. Hoe bijzonder is het dan dat zijn werk binnenkort in Nieuwkoop te zien is.

Rond zijn vijfentwintigste jaar begon de jonge Erik zich toe te leggen op beeldende kunst, het metier heeft hem sindsdien in zijn greep. Zijn schilderijen op canvas, kleurrijk glaswerk en bronzen beelden stralen kracht en elegantie uit. Om het jubileum luister bij te zetten is er een bijzonder boek samengesteld dat tijdens de expositie bij Hoeve Rijlaarsdam met korting verkijgbaar is. De kunstenaar is op 7 en 21 april, op 20 mei en 23 juni (de slotdag van de expositie) op de Hoeve aanwezig om het boek te signeren.

Op genoemde dagen wordt ook een door Ton Mejan gemaakte documentaire over het leven en werk van Erik Kierkels vertoond. In verband met voldoende zitplaatsen is vooraf aanmelden gewenst mail hiervoor naar loekie@rijlaarsdam.nl

Hoeve Rijlaarsdam is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Eerste pinksterdag gesloten, tweede pinksterdag open als op zondag.

Voor meer informatie: www.rijlaarsdam.nl