Families opgelet! Ben jij de achtertuin zat, komen de muren op je af, heb je al ontelbare keren de bellenblaas opnieuw gevuld en weet je even niet meer wat je moet ondernemen met de kids? Niet getreurd! Er is zoveel leuks om te doen in de buurt met jouw kroost. Wij nemen je mee langs 7 kidsproof plekken!

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets op weg naar de hertjes bij Dorpsboerderij Nieuwkoop. En als je er dan toch bent, neem ook een kijkje bij de geiten, konijnen, eekhoorntjes en alle andere dieren die hier verblijven.

Vervolg je route richting het hart van Nieuwkoop, het Reghthuysplein. Daar aangekomen kun je niet om deze historische parel heen: de Reghthuystoren. Zodra de deuren open gaan, is het zéker een aanrader om je kids de 35 meter hoge toren te laten beklimmen. Met als beloning een prachtig uitzicht!

ZIE OOK

Twee hertjes geboren bij Dorpsboerderij Nieuwkoop, een derde op komst

Poeh, daar krijg je trek van! Wandel door de Dorpsstraat in de richting van Noorden en schuif aan bij La Cena. Vergeet van te voren niet even te reserveren. Bestel hier wat lekkers te eten of drinken, terwijl de kids nog heerlijk van de glijbaan kunnen roetsjen. Tip! De sapjes zitten in een kidsproof flesje met dop.

Buikje gevuld? Keer om en ga op pad richting de Weissenbruchlaan om aan te komen bij de Natuurspeelplaats ‘t Bomeneiland, aangrenzend aan de Heemtuin. Een plek opgebouwd met natuurlijke materialen waar kinderen zich uren kunnen vermaken met klauteren, kikkers tellen en plassen stampen.

Vervolg je route richting de dijk om een ijsje te scoren bij IJssalon Confetti! Het is natuurlijk ook leuk om onderweg een kleedje neer te leggen en te genieten van zelf gesmeerde bammetjes of aardbeien van Boer Erik.

Een goede voorbereiding is het halve werk: zet een speurtocht uit vol opdrachten met als startpunt Strand Zomer en als eindpunt Pietje Potlood, waar een verrassing op je wacht. Voor iedere leeftijd is iets leuks te bedenken. Dit kan een uitgeprinte kleurplaat zijn met een setje potloden of een paar stoere plak-tattoo’s. Voor de oudere kids kun je de speurtocht uitdagender maken door het toevoegen van video-opdrachten of daag ze fysiek uit met een paar push-ups om de route te mogen vervolgen, wees creatief.

ZIE OOK

Na het weekend tijd voor zomerse temperaturen in Nieuwkoop

Heb je het warm gekregen van dit alles? Berg je waardevolle spullen op, trek die kekke zwembroek aan en neem een heerlijke verfrissende duik in de Nieuwkoopse plassen. Kies een geschikt plekje uit en sluit de dag met een glimlach af!

Heb je nog meer ideeën? Laat het ons weten!