Op zaterdag 29 juni organiseert Drum- en Showband Dice Musica ’83 wederom de Ter Aarse Taptoe.
VHC van der Star heeft als hoofdsponsor haar naam aan dit evenement verbonden dat dit jaar dan ook Taptoe VHC van der Star Ter Aar heet
.

Vanaf 19.00 uur marcheren de deelnemende muziekverenigingen door het dorp. Elke vijf minuten vertrekt er een vereniging vanaf IKC de Vaart: ieder korps loopt een eigen route met als eindpunt het Lindenplein.
De route gaat over het kruispunt Aardamseweg-Essenlaan-Vosholstraat, hier kunnen de toeschouwers alvast een glimp van de deelnemers opvangen.
De Taptoe, die om 20.00 uur begint bevat een breed en afwisselend programma en wordt geopend door Dice Musica 4 Kids en de muzikanten van het project Van Jong tot Oud.
Vervolgens treden Drumfanfare Crescendo uit Krimpen aan de Lek, Showband KDO uit Groessen, Wereldkampioen 1st division Excelsior uit Renkum en uiteraard Drum- & Showband Dice Musica ’83 op.
De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke finale, waarin Blijf bij mij Heer en het Wilhelmus worden gespeeld.
Na afloop marcheren alle muziekverenigingen van het Lindenplein terug naar IKC de Vaart.
De toegang tot het evenement is gratis, dit geldt zowel voor de zit- als staanplaatsen. De organisatie raadt iedereen aan om op tijd te komen om een plek op de tribune te kunnen bemachtigen.

Dit Taptoe zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers, de Vrienden van Taptoe Ter Aar, de vele sponsoren en uiteraard de deelnemende muzikanten.