Vakantie, Olympische Spelen en zondag dus we houden het makkelijk vandaag.

Recept voor vier personen

Ingrediënten
2 avocado’s
6 el bloem
2 eieren
8 el paneermeel
zout en peper
4 el aioli of knoflooksaus
8 kleine tortilla’s
250 gr gemengde rauwkost
klein zakje rucola
paar takjes koriander
1 limoen

Bereiden
Verwarm de airfryer voor op 180 graden
Snijdt de avocado door midden en haal de pit eruit
Snijdt het vruchtvlees vervolgens in lange repen
Doe de bloem, het los geklopte ei en het paneermeel (met peper en zout) in drie verschillende borden
Haal de reepjes avocado eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel
Bak de reepjes plm. 10 minuten in de airfryer
Leg de rauwkost in een schaal en meng met de helft van de saus
Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan en vul ze met de rucola, rauwkost en krokante avocado
Garneer de tortilla’s met de koriander en de rest van de saus
Serveer de in partjes gesneden limoen apart.

Ons wijnadvies bij dit gerecht is een frisse Sauvignon Blanc of een fruitige Riesling. Kies in elk geval een redelijk zure wijn om het vettige van de avocado te compenseren.