De gemeente Nieuwkoop maakt bekend dat op 1 mei gestart wordt met de verkoop van de woningen van project Teylerspark II in Nieuwveen. Starters uit onze gemeente krijgen voorrang bij de toewijzing hiervan. 

Op 1 mei 2024 om 19.00 uur start ontwikkelaar Van Daalen Bouw en Ontwikkeling met de verkoop van de woningen op www.teylerspark.nl.(externe link) Op dat moment is alle informatie over de woningen beschikbaar. Men kan zich inschrijven op één of meerdere specifieke bouwnummers. Er kunnen maximaal tien voorkeuren aangeven worden. De inschrijving sluit op woensdag 8 mei 2024 om 12.00 uur. De toewijzing volgt vrijdag 10 mei. 2024. 
Starters die in Nieuwkoop wonen of gewoond hebben, krijgen voorrang bij de verloting van de woningen. Hierbij geldt dat de starter de afgelopen tien jaar minimaal één jaar in onze gemeente gewoond heeft. De definitie van een starter is in dit geval iemand die geen koopwoning achterlaat en maximaal 35 jaar oud is.
Als zich niet genoeg starters uit onze gemeente inschrijven, wordt er onder starters van buiten geloot.

  
Ontwikkelaar Van Daalen Bouw en Ontwikkeling organiseert een informatiemoment over de verkoop. Dit is op donderdag 2 mei van 18.00 tot 20.30 uur bij Theehuis de Sfeerstal aan de Hogendijk 5 in Nieuwveen. Tijdens de informatieavond kunnen vragen gesteld worden over de woningen, de inschrijvingsprocedure en de financiële mogelijkheden. 
Wanneer men voor het eerst een woning wilt kopen en het inkomen is te laag, kan via de gemeente Nieuwkoop een starterslening aangevraagd worden. Met deze starterslening wordt het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de aankoopsom gefinancierd. Kijk voor meer informatie op www.nieuwkoop.nl/starterslening