De meeste sportcompetities zijn afgelopen of lopen op zijn eind. Voor veel sporters betekent dit een periode met meer rust en eindelijk de tijd om slepende blessures te laten herstellen. Hierbij kan een sportfysiotherapeut van toegevoegde waarde zijn.

Meestal weten sporters wel van het bestaan van de sportfysiotherapeut. Toch wordt er (te) vaak gedacht dat een wat langer durende blessure met alleen rust wel zal verdwijnen. Toch blijkt niet zelden dat, wanneer na een periode van rust (zomerstop) de trainingen weer worden hervat, er weinig progressie is geboekt. Zeker voor wedstrijdsporters is het zaak nu fit te worden zodat het volgende seizoen met minder problemen zal verlopen.

De sportfysiotherapeut is dé deskundige bij uitstek om een sportblessure te beoordelen, onderzoeken en indien nodig te behandelen. Ook geeft hij of zij aan hoe te handelen: rust, aangepast trainen en/of actief werken aan het herstel
Voor sportmedische begeleiding kan men terecht bij ProMove, bewegen en gezondheid, waar sportfysiotherapeuten Mark de Vos, Kim van der Pijl en Tessa van Eijk klaar staan voor een deskundige behandeling en begeleiding op maat. Vaak wordt hierbij samengewerkt met één van de manueel therapeuten.

Men kan altijd eerst naar het gratis sportspreekuur op dinsdagavond van 18.00 – 19.00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop of bij de ProMove dependance bij AnyTime Fitness Ter Aar op dinsdag- en vrijdagochtend van 9:00-10:00 uur. Graag wel eerst een afspraak maken.

Voor nadere informatie of een afspraak voor het sportspreekuur of sportmedische begeleiding:

– Telefoon 0172-575261
– E-mail info@promove.nu
– WhatsApp 06-57821791.
www.promove.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *