Solo-expositie natuur- en landschapsschilderijen van kunstenares José van den Helder

Licht op Holland door José van den Helder. ©Aangeleverd

De solo-expositie ‘Licht op Holland’ van José van den Helder uit Woerdense Verlaat toont dat het pure Hollandse landschap in alle jaargetijden mooi is. Een polder met grazende koeien, kleurrijke wolkenluchten en het licht dat schittert op het water. Zij  exposeert met haar werken in Breukelen.

José van  den  Helder werkt het liefst ´en plein air´. Met de schildersezel de natuur in, een mooi plekje zoeken en schilderen. De Nieuwkoopse Plassen en het gebied rondom riviertje de Meije zijn haar werkgebied. “Hier midden in het Groene Hart vind je die schilderachtige plekjes nog volop,” vertelt zij. “Al moet je er soms wel met een bootje naartoe.”

Vorig jaar was Van den Helder te zien in het populaire tv-programma Denkend aan Holland van omroep Max, waar zij André van Duin en Jannie van der Heiden een schilderles gaf.

Bezoeken

De expositie ‘Licht op Holland’ ​​in de Pauluskerk aan de  Straatweg in Breukelen loopt tot en met 14 augustus en toont dertig natuur- en landschapsschilderijen. Opening van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

De kerk is rolstoeltoegankelijk.Parkeren kan met de blauwe schijf schuin tegenover de kerk.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?