Wetenschappelijk is vastgesteld dat voedsel winnaars beter smaakt dan verliezers.


Calorierijk voedsel dempt emoties als verdriet, boosheid en teleurstelling na onder andere het verliezen van een voetbalwedstrijd .Volgens Wikipedia is het welbekende gerecht kapsalon hier een schoolvoorbeeld van.
Een snelle maar prijzige oplossing is de plaatselijke shoarmazaak maar we kunnen ook zelf aan de slag.

Doe onderin een ovenschaal een flinke hoeveelheid gebakken friet en bedek deze met shoarma, kebab, döner of een combinatie hiervan. Eventueel saus naar keuze er overheen.
Vervolgens bedekken met veel kaas en in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten tot de kaas is gesmolten.
Haal vervolgens de ovenschotel uit de oven, doe er wat gemengde sla en heel veel saus overheen en klaar is het comfort food.

Indien de wedstrijd van gisteravond aanleiding heeft gegeven tot grote vreugde, dan is het eten van groente en fruit, rijk aan aminozuren en anti-oxidanten de manier om het gevoel van blijdschap, waarbij de neurotransmitter dopamine een grote rol speelt, zo lang mogelijk vast te houden. Dit voedsel versterkt namelijk de zenuwcellen die dopamine beschermen.
Daarom eten we vandaag asperges!

Recept voor 2 personen

Nodig:
2 hard gekookte eieren
500 gram asperges
scheutje melk
100 gram boter of margarine
400 gram krieltjes
4 plakken ham
bieslook, zout en peper

Bereiden:
Schil de asperges en snijdt 2 cm van het uiteinde af.
Kook de asperges gedurende 7 minuten in water waar aan wat zout en een scheutje melk is toegevoegd.
Laat vervolgens 10 minuten (in het vocht) nagaren.
Kook ondertussen de krieltjes gaar (10 minuten).
Pel de eieren en snijdt ze fijn.
Smelt de boter in een pan.
Leg de asperges op een bord en leg de ham erop gevolgd door de stukjes ei.
Krieltjes ernaast en giet de gesmolten boter over het geheel.
Maak het geheel af met de gesnipperde bieslook, wat zout en peper.

Een uitstekende wijn bij dit alles is een Pinot Blanc uit de Elzas.

Wat het ook wordt vandaag: Smakelijk!