Ingredienten:

5 plakjes bladerdeeg of 1 rol bladerdeeg

2 el vloeibare margarine

1 ui in ringen gesneden

500 gr. witlof in de lengte in vieren gesneden

2 el suiker

2 el gembersiroop of vloeibare honing

100 gr zachte geitenkaas (evt. met honing)

75 gr. pecannoten grof gehakt

75 gr. gewelde vijgen

1 deegroller

lage taartvorm van 24cm doorsnede

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden celcius. Als je bladerdeeg plakjes hebt: Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede. Als je een rol bladerdeeg hebt, snij je er een cirkel uit van 28cm doorsnede.

2. Verhit in een koekenpan de margarine. Bak hierin de ui en de witlof gedurende 3 minuten. Voeg de suiker en de gembersiroop toe en smoor nog 3-4 minuten op matig vuur.

3. Verdeel de groenten over de bodem van de taartvorm. Leg het deeg op de groenten en stop de randen tussen de groenten en de taartvorm goed in. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

4. Neem de vorm uit de oven en laat de taart 10 minuten staan. Leg een bord op de vorm en keer ze voorzichtig samen om. Verdeel de geitenkaas in brokjes over de taart. Verdeel ook de pecan noten en stukjes vijg over de taart.

Dank voor je recept Marian , Smakelijk!!