Sluiskolk Slikkendammersluis krijgt kleur

De bovenste helft van de kolkwanden van de sluisdeuren van de Slikkendammersluis zijn voorzien van een olijfgroene betoncoating. ©BouwApp

De Slikkendammersluis in Woerdense Verlaat ondergaat een grote renovatie. Gisteren werd de betonrenovatie aan de binnenzijde van de kolkwanden afgerond. Verder werd afgelopen week gewerkt aan de nieuwe sluisdeuren.

De vele grindnesten en scheuren die de kolkwanden ontsierden, zijn hersteld en de wanden zijn voorzien van een coating. De bovenste helft van de kolkwand is inmiddels bedekt met een olijfkleurige betoncoating. Hierdoor is de constructie weer voor vele jaren beschermd tegen klimatologische aantastingen.

Ook werd afgelopen week in de staalhal van aannemer De Boer & De Groot in Harlingen druk gelast aan de casco’s van de nieuwe sluisdeuren. Alvorens de sluisdeuren bij de renovatiewerkzaamheden waren blootgelegd, stond op de planning deze te renoveren. Echter, de deuren waren zo beschadigd dat, vanwege de veiligheid, het nodig was de oude deuren te verwijderen en te vervangen voor nieuwe exemplaren.

Er wordt in Harlingen druk gelast aan de nieuwe sluisdeuren van de Slikkendammersluis. ©BouwApp

LEES OOK:
Vertraging renovatie Slikkendammersluis door beschadigde sluisdeuren


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?