Afgelopen zondag 16 april was het weer zo ver. Het Nederlands Kampioenschap van danswedstrijd ‘We Know You Can Dance’. Alle drie de selectiegroepen van dansschool Creative Dance Creations uit Nieuwveen mochten zich allemaal in hun eigen categorie bewijzen tijdens het NK. 

Het hele seizoen hebben de selectiegroepen i-Smash, CD-Crew en i-Motion hard getraind onder leiding van Inge Pieterse. De selectiegroepen hebben tijdens de voorrondes erg goede prestaties geleverd en hoge punten behaald met als resultaat dat alle groepen waren geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap. Ook Rune en Roos, die allebei in CD-Crew dansen, waren in de voorrondes met hun moderne duo dans hoog geëindigd en mochten deelnemen. Zij beten zondagochtend het spits af. En met een verbluffend resultaat. Rune en Roos zijn Nederlands kampioen geworden in de categorie Duo 11-12 jaar.

Na een lange dag wachten mochten de selectiegroepen eindelijk aan hun wedstrijd deelnemen en hun dans laten zien. De concurrentie was enorm en de spanning om te snijden, maar ondanks dat deden alle groepen het fantastisch. Ook het publiek was enorm enthousiast en dat geeft natuurlijk nog een extra boost als je op het podium staat.  

i-Smash eindigde op de 6e plek in de categorie 11-12 jaar, en CD-Crew wist een mooie 5e plek te bemachtigen in categorie 13-14 jaar. 
i-Motion mocht zichzelf in de hoogste categorie bewijzen en de concurrentie was ook daar enorm. De prijsuitreiking was zenuwslopend, geen 3e plek, geen 2e plek, zou het dan toch?! En ja hoor! De eerste prijs ging wéér naar i-Motion! Voor het derde jaar op rij mogen zij zich Nederlands kampioen noemen. 
De dansers en hun coach Inge kijken vol trots terug op een geslaagd wedstrijdseizoen!