Schoolontbijt op basisschool de Vosseschans ‘een groot feest’

kinderen in trekker vosseschans schoolontbijt

Foto: Kinderen van basisschool de Vosseschans nemen een kijkje in de trekker, tijdens het Nationaal Schoolontbijt. © C. Romijn

Vrijdagochtend 8 november hebben kinderen van basisschool de Vosseschans in Ter Aar met elkaar ontbeten, tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt. De inmiddels 17e editie van dit landelijke ontbijtevenement had dit jaar het thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt’. In alle 13 groepen van de basisschool kwam er iemand voorlezen met een bijzonder beroep.

De meeste kinderen kwamen die ochtend in pyjama naar school. Met een lege maag, want ontbijten deden ze met zijn allen tijdens het Nationaal Schoolontbijt in de klas. Gezellig gedekte tafels en heerlijk brood en beleg zorgde voor een goede start van de dag“, deelt basisschool de Vosseschans.

Lees ook: Dorcas Voedselactie op vrijdag en zaterdag bij Jumbo Nieuwkoop

Na het ontbijt kwam in alle 13 groepen van de basisschool iemand voorlezen: zo deed burgemeester Buijserd een praatje in groep 6, was de politie te gast in groep 8 en werd er meel gemalen in groep 7 met een molenaar. Leerlingen van groep 3 mochten zelfs nog even naar buiten om plaats te nemen in een trekker van een aanwezige boerin.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?