Op zaterdag 9 maart organiseerde volleybalvereniging Waterlanders in Sporthal de Steupel een bijzonder volleybaltoernooi waarbij de gebruikelijke verlichting plaats maakte voor een groot aantal blacklightlampen. Afgeplakte velden, versierde netten en veel deelnemers in aangepaste outfits zorgden voor een mysterieuze sfeer.

Aan het toernooi deden vijftien teams mee, bestaand uit zowel eigen leden als enthousiaste niet-volleyballers. Zo was er een team van Basisschool Aeresteijn, een afvaardiging van de voetbaldames van SV Zevenhoven en uiteraard was titelverdediger FC Bert Boers van partij. Iedereen was duidelijk vastbesloten om in deze unieke entourage hun beste spel te laten zien.

Verrassend genoeg wist FC Bert Boers 2 bestaande uit voetballers van SV Nieuwkoop, hun titel te prolongeren. Zij wonnen in een spannende finale van de ‘Felle Lichtjes’ een leuke groep Waterlanders-meiden. De prijs voor de mooiste outfit was voor het team Volleybal Dames 1: in hun streepjeskostuum bewoog men zich als een levend kunstwerk door de zaal.

De jongste leden van Waterlanders konden in de middag ook even sfeer proeven en ervaren hoe het is om in het donker te volleyballen. Zo’n veertig jeugdleden mochten eerst een shirt versieren dat in het donker goed moest opvallen. Daarna werd een toernooitje gespeeld waarbij ook publiek aanwezig kon zijn. Vraag blijft wie van hen er ook maar iets gezien heeft….