Zoals De Nieuwkoper op 12 maart reeds meldde, wil de gemeente Nieuwkoop met de gemeente Kaag en Braassem gaan samenwerken bij het beheren van haar sportaccommodaties. Kaag en Braassem is bereid om mee te denken over het plan, dat nog verder moet worden uitgewerkt..

In Kaag en Braassem buigt men zich momenteel over het vernieuwde Sportpad in Roelofarendsveen. Dit is een voorzieningencluster met de nadruk op sport en recreatie. Hierbij zouden een nieuwe school, sporthal en zwembad gerealiseerd moeten worden. Ook voor de sportverenigingen gaat er het één en ander veranderen. Kosten: ongeveer 70 miljoen euro.

In Nieuwkoop is men bezig met een plan voor een nieuw zwembad dat het inmiddels verouderde ‘De Wel’ moet gaan vervangen. Dit zal gerealiseerd worden op één van de velden van SV Nieuwkoop, die daarvoor twee kunstgrasvelden terug krijgt.

Sportbedrijf Kaag en Braassem levert in haar gemeente in voorjaar en zomer personeel aan het zwembad in Leimuiden. Zij beheert ook Het Spant en in Roelofarendsveen sportcomplex De Tweesprong, dat bestaat uit een zwembad en sporthal. Voor de gemeente Nieuwkoop reden genoeg om gebruik te willen maken van de expertise die bij Kaag en Braasem reeds aanwezig is.