De kookgroep van de Participatie Academie Nieuwkoop, heeft een kookprogramma opgezet voor twaalf cursisten die nog niet nog niet bekend zijn met het bereiden van Arabische gerechten.
Voorafgaand aan de kookles heeft de kookgroep twee keer een voorbereidings- en instructieoverleg gehad. waarin onder andere het menu werd samengesteld.

Er is gekozen voor:
Kabse: een eenpansgerecht met groente, rijst, vlees en kip
Kebab: een gerecht met vlees en groenten en rijst
Syrische salade: een heerlijke frisse salade met verschillende groenten en kruiden
Baklava: een zoet nagerecht

Op 5 februari ging men met elkaar aan de slag Er werden vier kookteams samengesteld, elk bestaande uit twee kook-instructeurs en drie cursisten.
De kookinstructeurs gaven met ondersteuning van een tolk en gebaren uitleg over het te maken gerecht. Daarna was het schorten voor, boodschappen uitpakken en aan het werk!
Om de drukte in de keuken van Grand Café De Steupel te ontvluchten, gaan de groepjes belast met het maken van de salade en de baklava in een ander gedeelte aan de slag met het snijden van groenten en het vouwen en vullen van het deeg voor de baklava.
Als om 18.00 uur de gasten arriveren, staan er vier mooie gerechten voor hen klaar.
Wethouder Tom der Kleer complimenteerde de kookteams maar moest vanwege verplichtingen elders al snel weer vertrekken, hij nam zijn portie baklava in een servetje gevouwen mee voor onderweg.