Op zaterdag 22 en zondag 23 juni geven de leden van de Nieuwkoopse Musicalgroep EigenWijs een aantal optredens in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Op zaterdag is er zowel een middag- als een avondvoorstelling; op zondag alleen een middaguitvoering.
De voorstelling met de naam ‘Rock School, de musical’ neemt het publiek mee op een muzikale reis vol rocknummers.

De musical vertelt het verhaal van Dewi, een werkloze rockzangeres en -gitarist die zich voordoet als invallerares op een prestigieuze school. Hier ontdekt ze dat haar leerlingen geen gewone scholieren zijn, maar muzikale wonderkinderen. Zij besluit de klas om te vormen tot een band, met als ultiem doel de felbegeerde Battle of the Bands te winnen.
Wat gebeurt er als rock je schoolleven op zijn kop zet en als je durft te rebelleren tegen het systeem? Lukt het de klas om in het geheim mee te doen aan de Battle of the Bands? Deze vragen staan centraal in een voorstelling die jong en oud hopelijk zal inspireren om groots te dromen en in zichzelf te geloven.
Met een cast van meer dan zestig kinderen en jongeren, belooft deze productie ook voor hen een onvergetelijke ervaring te worden.

Voor ticketreserveringen, bezoek: https://castellum.nl/theater/eigenwijs-musicalgroep

Sinds de oprichting in 2009 heeft EigenWijs zich gemanifesteerd als culturele instelling waar kinderen en jongeren de kans krijgen om hun talenten op het gebied van zang, dans en acteren te ontwikkelen. De lessen en producties van EigenWijs zijn gericht op het inspireren, coachen en ontwikkelen van kinderen en jongeren dit alles met de nadruk op plezier en zelfexpressie.