Ringsloot volgend jaar vol met kunst vanwege 750 jaar Nieuwkoop

slootkunst ringsloot nieuwkoop 750 jaar

Foto: Het bord met de aankondiging in de Ringsloot, nabij Albert Heijn. © Nieuwkoper

In 2020 bestaat de kern van Nieuwkoop 750 jaar. In de gemeente worden verschillende activiteiten georganiseerd door stuurgroep Nieuwkoop 750 jaar. Vanaf deze week wordt er een oproep gedaan om slootkunst te maken voor in de Ringsloot. Het is de bedoeling dat de sloot van het Kennedyplein tot aan het Reghthuysplein gevuld wordt met panelen vol kunst.

Het bord met de aankondiging voor het maken van slootkunst in de Ringsloot is bij nabij de Albert Heijn in de sloot gezet. Creatievelingen worden aangemoedigd om kunst te realiseren op panelen, die gratis af te halen zijn bij Kluswijs. Gegadigden dienen zich wel aan te melden voor een paneel via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

Op de website van Nieuwkoop 750 jaar wordt gemeld dat iedereen mee mag doen: “Iedereen mag meedoen, professioneel kunstenaar, amateur, oud, jong en ook schoolklassen”, aldus de organisatie. De Slootkunst is te bewonderen vanaf mei tot oktober.

Lees ook: Stuurgroep Nieuwkoop 750 jaar zoekt hulp bij organisatie van activiteiten

Tijdens het Torenschuddersfeest was er al de mogelijkheid om panelen te schilderen. Aanvankelijk was het plan om deze panelen in de hal van het gemeentehuis tentoon te stellen.

Echter liet gemeente Nieuwkoop toen weten hier niets vanaf te weten: “We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin we niet zomaar van alles kunnen bedenken en uitvoeren. Het is een sympathiek gebaar, maar als gemeente willen wij benadrukken dat er echter geen vergunning is verleend en zelfs geen aanvraag is gedaan om een boog te realiseren en te plaatsen”, reageerde de gemeente destijds.

Er is een nieuwe en volgens de organisatie ‘betere’ bestemming gevonden: Theater Kaleidoskoop. De panelen zijn daar vanaf 7 januari te bewonderen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?