Riki Stichting organiseert ook dit jaar weer haar hartverwarmende paasactie. Binnen de gemeente Nieuwkoop wordt hieraan deelgenomen door RKBS Aeresteijn, IKC de Vaart en Zorglokatie Aarhoeve.

Leerlingen van basisscholen gaan naar het verzorgingscentrum voor een gezellige bijeenkomst en helpen met het uitdelen van pakketjes. De leerlingen mogen ook een pakje toebedelen aan een zelfgekozen oudere in hun privé-omgeving, zoals een buurman, tante of opa. Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen het dan thuis bij zelfstandig wonende ouderen.

Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra worden leuke activiteiten georganiseerd, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langsbrengen van de paasattentie is een prachtig moment van één-op-één aandacht.

Naast de actie met de paaspakketjes worden door de Riki Stichting 4.500 paasattenties (een supermarktcadeaukaart) verdeeld onder gezinnen en ouderen die zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt.

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Jaarlijks organiseert men vier acties waarbij betekenisvolle ontmoetingen en liefdevolle aandacht voor ouderen centraal staan. Deze vormen het hart van de stichting en vinden plaats in de zomermaanden, herfstperiode en met Kerst en Pasen. Men heeft hierbij in 55 wijkkernen in heel Nederland een structurele samenwerking met verzorgingscentra, basisscholen en Zonnebloemafdelingen.