Beeld: Het voormalige ZoetWater gaat nu verder onder de naam Zuideinde. © Zoetwater Nieuwkoop, Archief

ZoetWater sloot eind vorig jaar  de deuren van haar restaurant. Hoewel het nog een groot vraagteken was wat er nou precies zou gebeuren met het hotel-gedeelte, is het complete restaurant-hotel uiteindelijk overgenomen. Deze zal verder gaan onder de naam restaurant-hotel ‘Zuideinde’. De bootverhuur zal ondergebracht worden bij Nikano, liet eigenaresse Laura Wijnands eerder weten aan De Nieuwkoper.

Op 11 november kwam het nieuws naar buiten dat het restaurant van ZoetWater op het Zuideinde haar deuren na drie jaar sloot. Het was toen nog niet helemaal bekend dat het hotel-gedeelte van de locatie wel gewoon door zou gaan. Nu blijkt dat ZoetWater overgenomen is en verder zal gaan onder de naam Zuideinde, gelijknamig aan de locatie waar het hotel restaurant gelegen is. 

ZIE OOK

Restaurant ZoetWater sluit na bijna 3 jaar haar deuren

Het Nieuwkoopse hotel beschikt over vijf kamers en twee grotere – comfort – kamers. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag, waar bezoekers kunnen genieten van een lunch of diner. Op de website is te zien dat het driegangenmenu op woensdag en donderdag € 19,50 per persoon kost. Ga je op in het weekend? Dan betaal je € 5,- per persoon meer.

ZIE OOK

Overnachten in Nieuwkoop: AirBnB en hotels in Nieuwkoop

De verhuur van boten, kano’s en supboarden gaat via Nikano. Ook de nieuwe E-Choppers worden via het botenverhuurbedrijf uit Noorden geregeld.