Beeld: Ter illustratie. © Pixabay

Politieke partijen hebben geen gehoor gegeven aan een oproep van de gemeente om digitale verkiezingsposters aan te leveren. Wanneer de politieke partijen dit wel hadden gedaan, zou de gemeente de poster netjes opmaken en deze plakken op de daarvoor aangewezen plaklocaties. Nu moeten politieke partijen zelf met kwast en lijm aan de slag.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Voor politieke partijen reden genoeg om alles te doen aan promotie, zou je zeggen. De gemeente Nieuwkoop bood zelfs een helpende hand: “Tot 20 december konden alle politieke partijen hun digitale verkiezingsposter bij ons aanleveren. Vervolgens zouden alle posters netjes opgemaakt worden en geplakt op de borden”, meldt de gemeente Nieuwkoop.

Dat bleek echter niet te gebeuren: “De aanleverdatum is verstreken en zijn er te weinig digitale bestanden aangeleverd. De politieke partijen kunnen nu zelf de posters op de daartoe aangewezen verkiezingsborden plakken”. Op een speciale pagina kunnen de politieke partijen bekijken waar aanplakborden te vinden zijn, evenals regels voor het plakken van de posters.