Foto: De politiebeer voor het raam. © Politie Kaag & Braassem

Politie Kaag & Braassem doet mee met Berenjacht, een initiatief om kinderen te vermaken. De politiebeer is verplaatst van de dienstauto naar het politiebureau. De politie vraagt om een foto te maken als je de beer spot, maar laat weten zelf ook op zoek te gaan naar beren.

“Zie je de beer? Maak een foto en plaats hem in de reacties onder dit bericht. Wij zullen ook de komende tijd een beer meenemen tijdens de surveillance. Daarnaast gaan wij ook op berenjacht, zien wij een beer achter een voorraam dan krijg je misschien wel wat leuk van ons!”, meldt de politie op social media.

Politie Kaag & Braassem wijst wel op de maatregelen: houd minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar, blijf thuis als je niet lekker of verkouden bent, nies en hoest in je elleboog en was je handen bij thuiskomst.

ZIE OOK:

Tips voor Nieuwkopers die thuiszitten tijdens coronaperiode

Berenjacht is over komen waaien uit Australië. Mensen zetten beertjes voor het raam, zodat kinderen op ‘berenjacht’ kunnen gaan. Het is een goed initiatief om de kinderen af te leiden tijdens de coronacrisis. Ook in Nieuwkoop zijn al diverse beren te spotten.