Recept voor vier personen
Nodig:
600 gram wortels
2 flinke aardappelen
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1,5 liter bouillon
kookroom of kokosmelk
chilipoeder naar smaak
3 tl peterselie
3 tl paprikapoeder
Aan de slag:
Snijdt de wortels in stukken
Schil de aardappels en snijdt ze in blokjes
Snipper de uien en snijdt de knoflook in stukjes
Doe wat olie in een pan en bak de ui en knoflook
Voeg na 3 minuten de overige ingrediënten toe
Laat 20 minuten koken
Pureer de soep en serveer met een flinke scheut kookroom of kokosmelk
Een beetje kok heeft ondertussen een lekker stoer (afbak)brood gebakken en gezorgd voor eigen gemaakte zeezout- of knoflookboter.
Smakelijk maar weer!!
Of je kookt gewoon terwijl die nuteloze voetbalwedstrijd bezig is.
Hoe je er ook niet naar te kijken!