Op zondag 9 juni is het tijd voor de derde editie van het Papeneiland Festival, een initiatief van Rotary Ter Aar. Het is een groots aangepakt gebeuren waarvan de opbrengst ten goede komt aan de verduurzaming van de technische installatie van zwembad Aarweide

Suppen, zeilen, een rondvaart maken of een surf-demonstratie bekijken? Het kan allemaal op de Langeraarse plassen. Jong en oud,sportief en recreatief, individueel of met een groep: iedereen kan meedoen aan het Papeneiland Festival.
Men kan een sportieve uitdaging aangaan of relaxed een mooie route over de twee Langeraarse Plassen peddelen. Dit alles met als slotstuk een gezellige barbecue.
Leden van de Scouting verzorgen zeillessen voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Ouders met kinderen, opa’s en oma’s en andere enthousiastelingen kunnen meedoen met leuke spellen op het Papeneiland.
Degenen die het liever wat rustiger aan doen, kunnen genieten van een demonstratie foil-boarden verzorgd door de surfclub.  Zij kunnen ook kiezen voor één van de vier rondvaarten over de Langeraarse Plassen.
Zoals gezegd is de opbrengst van dit alles bestemd voor Aarweide. Wat is er zoal te doen?

  • Een vijftal activiteiten voor kinderen georganiseerd door diverse lokale sportclubs. Bij een volle stempelkaart is er een verrassing en een lekker ijsje.
  • SUP-clinic gegeven op een afgezet stuk van de plas, door boardguru.
  • Demo foilen door de surfclub.
  • Suppen: Teams of individueel, van 1 tot 5 personen. De organisatie zorgt voor planken waar 1, 3 of 5 personen tegelijk op kunnen suppen. Ook is het mogelijk een eigen board mee te nemen.
  • Rondvaart: Tijdens het Papeneiland festival kan men een tochtje maken over de Langeraarse plassen.  Ook is het mogelijk mee te varen met de zogenaamde VIP- boot; hier krijgen de aanwezigen luxe hapjes en drankjes en geeft de heer van Tol uitleg over het plassengebied

Alle activiteiten zijn of starten vanaf het Papeneiland. bij slecht weer wordt het festival verplaatst naar 2 juli.

Wat zijn de kosten?

  • Jeugdactitiviteiten, demo’s en clinics zijn gratis
  • Rondvaart: vanaf vijf euro
  • Suppen: 500 euro per team, 100 euro per individuele deelnemer. Alle kosten, zoals die van de supboards,  de consumpties onderweg en de barbecue met een drankje aan het eind, zijn hierbij inbegrepen. 

Meer weten: Papeneilandfestival