Foto: Ter illustratie. © E v Coolwijk

Er komt een nieuw openbaar recreatie- en watersporteiland voor dagrecreatie in de Langeraarse Zuidplas. Het eiland komt ten zuiden van het Kerkpad en is ongeveer 1900 vierkante meter groot. Er zal een openbare ligweide met zandstrand, een toilet en een uitzichttoren te vinden zijn op het eiland. Er is reeds een ontwerp gemaakt voor een bestemmingsplan.

Gemeente Nieuwkoop heeft plannen gemaakt voor een nieuw eiland in de Langeraarse Zuidplas. Het zal gaan om een openbaar recreatie- en watersporteiland voor dagrecreatie. Een gedeelte van het eiland is voor de waterscouting, waarbij er aan de oostkant van het eiland ligplaatsen te vinden zullen zijn voor de boten van de waterscouting. Aan de westkant is ruimte voor het aanleggen van zo’n vijf sloepen.

Lees ook: Strand Zomer Nieuwkoop zamelt handtekeningen in voor ontheffing

De gemeente heeft voor vandaag een inloopmiddag/avond georganiseerd over het ontwerpbestemmingsplan in de raadzaal van het gemeentehuis in Nieuwveen. Er zijn leden van de dorpsraad Rondom de Plassen en diverse medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. De inloopmiddag/avond is tussen 15.30 en 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur.