Dit recept ontvingen wij van Els Wegdam.

Wij hebben hiervoor nodig:
750 gr gewassen spinazie
150 gr feta (Els’ lievelingsfeta is van geitenmelk, maar van een koe of schaap mag ook)
20 gr cornflakes (fijngemalen in de keukenmachine)
500 gr gehakt
3 eieren
2 uitgeperste teentjes knoflook
15 gr verse dille (of verse koriander)
vers gemalen peper
mespunt karwij poeder
50 gr boter

En zo maakt Els het:

Leg de spinazie met 2 eetlepels water in een grote pan.

Verwarm deze op hoog vuur en laat de spinazie slinken.

Regelmatig omscheppen. (gebruik 500 gr ontdooide diepvriesspinazie als je haast hebt).

Schep deze daarna in een vergiet en druk het vocht er uit.

Brokkel de feta over de spinazie en meng deze erdoor. Voeg de dille (of koriander) toe.

Maak een mengsel van gehakt, cornflakes, eieren, knoflook, karwij en peper naar smaak.

Vet een ovenschaal in met boter.

Leg de helft van het gehaktmengsel op de bodem van de schaal.

Verdeel er de spinazie met feta over.

(Voeg eventueel wat zout toe, maar niet teveel want de feta is al zout). Leg de rest van de gehakt op de spinazie.

Druk dit als een laag over de spinazie.

Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het gehakt.

Schuif de schotel afgedekt met aluminiumfolie 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200o C.

Verwijder de laatste 10 minuten het folie om het gehakt een mooi bruin kleurtje te laten krijgen.

Serveer met aardappelpuree en sla.

Beste Els, hartelijk dank en smakelijk!!

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *