Paratriatleet Jetze Plat heeft in Swansea, de één na grootste stad van Wales, de World Series in de PTWC-klasse op zijn naam geschreven. De de 33-jarige Nieuwkoper kwam solo over de finish en stelde door deze overwinning deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs veilig. Brons was er voor Geert Schipper die zich hiermee ook kwalificeerde voor Parijs.

Plat legde de basis voor zijn overwinning al tijdens het zwemonderdeel. Hij nam een ruime voorsprong op Brungraber (de latere nummer 2) en Schipper.
Tijdens de 20 kilometer handbiken sloeg de Oostenrijker definitief een gat met Schipper. De 46-jarige Spanbroeker kwam in het wheelen nog wel dichterbij, maar het was niet genoeg om Brungraber te achterhalen.
Voor een paralympisch startbewijs moeten Nederlandse paratriatleten op de kwalificatieranglijst op 1 juli in de top-6 staan: Schipper bezet op deze lijst de eerste plaats, Plat staat na de wedstrijd in Wales op plaats vier. Komende zaterdag, 29 juni is er nog een World Series-wedstrijd in Montréal, maar kwalificatie voor Parijs kan de twee nu al niet meer ontgaan.
Dit geldt ook voor Nico van der Burgt want In de PTS3-klasse (voor lopende paratriatleten) voert hij de ranglijst aan. De 41-jarige triatleet uit Soest stond in Swansea niet aan de start.
Ook Maurits Morsink (PTS2) maakt zijn opwachting in Parijs: hij werd tweede in Wales en staat momenteel vierde op de ‘Paris-ranking’.