Tijdens een receptenavond verraste Edith (zeg maar Ed) Wolmerstett met haar Oosterse Varkenshaas, die wel enkele uren moet marineren, maar dan heb je ook wat…

Ingrediënten
een varkenshaas van ongeveer 3 ons
2 el ketjap manis
2 el sojasaus
2 el honing
1 el honing (uitleg volgt)
0,5 tl knoflookpoeder
0,5 tl gemalen koriander
0,5 tl uienpoeder
0,5 tl gemberpoeder
1 el sesamzaadjes
1 bosuitje

Aan het werk
Mik alle ingrediënten, op de bosui, 1 el honing en het vlees na, bij elkaar en roer goed door.
Leg de varkenshaas in deze marinade en laat enkele uren (afgesloten) in de koelkast marineren.
Verwarm de oven op 180 graden, leg de varkenshaas in een ovenschaal (bewaar de marinade!!!) en laat in ongeveer 25 minuten gaar worden, (Een varkenshaas is gaar bij een kerntemperatuur van zestig graden.)
Keer halverwege en drizzle de honing over het vlees.
Laat de marinade ondertussen op laag vuur inkoken tot het stroperig is.

Neem, als hij gaar is, de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes. Leg deze op een (mooie) schaal en besprenkel met de ingedikte marinade.
Top het geheel af met de in fijne ringetjes gesneden lenteui.
Serveer met bijvoorbeeld een salade en geurige pandanrijst.

Edith zal hier ongetwijfeld een lekkere gekoelde Chardonnay bij drinken: onze keuze is een Grüner Veltliner, maar wat het ook wordt: Smakelijk is het zeker!

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *