Ook lintjesregen bij de Brandweer Nieuwkoop

lintjes regen brandweer nieuwkoop

Foto: © www.richards-foto’s.nl

Zaterdagavond 25 januari was er de jaarlijkse korpsavond van de kazerne Nieuwkoop. Deze avond stond in het teken van het uitreiken van diploma’s en certificaten. De avond kreeg een speciaal karakter door het uitreiken van maar liefst 6 Koninklijke onderscheidingen!

De avond werd geopend door ploegchef Robin Verhage. Er werd een korte terugblik gedaan naar de bijzonderheden van 2019 en vooruitgekeken naar 2020. Vervolgens kwam Regionaal Commandant Hans Zuidijk aan het woord. Hij heeft de ploeg Nieuwkoop maar ook de partners bedankt voor hun inzet en medeleven.

Er zijn diploma’s uitgereikt aan Job van Gils voor de opleiding ‘Manschap’ en Adriana Blaauw kreeg het diploma ‘Verkenner Gevaarlijk Stoffen’. Ook werden er 2 nieuwe collega’s welkom geheten die per 1 januari bij het korps zijn gekomen.

Lees ook: Lintjesregen bij Brandweer Ter Aar: 11 brandweermannen krijgen Koninklijke Onderscheiding

De avond werd voortgezet door Burgemeester Buijserd die ook zijn dank overbracht aan de ploegleden. Aansluitend kregen 6 collega’s onder toeziend oog van de korpsleiding en naaste familieleden een Koninklijke Onderscheiding.

Alex Bos – 24 jaar
Hans van Steijn – 24 jaar
Michel Verbree – 24 jaar
Arjen van Gils – 31 jaar
Kees van der Wilk – 31 jaar
Robin Verhage – 28 jaar

Zij kregen allemaal een Koninklijke onderscheiding omdat zij zich minimaal 20 jaar hebben ingezet bij de Brandweer en zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Eerder vond er ook een lintjesregen plaats bij Brandweer Ter Aar.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?