Op het bericht dat de Bosweg bij Woerdense Verlaat en De Meije in de weekenden van 1 april tot 1 oktober verboden is voor motoren, reageerden veel mensen via Facebook. Er is veel onbegrip voor het besluit. Een aantal mensen vindt wielrenners gevaarlijker dan motoren. Anderen vinden dat er onnodig geklaagd wordt.

LEES HET ARTIKEL:
Bosweg van 1 april tot 1 oktober dicht voor motoren

Een aantal reacties hebben we op een rij gezet:

Mensen moeten niet zo zeiken, gas op die pollepel”, schrijft Sjaak onder het bericht op onze Facebookpagina.

Paul schrijft: “Dat is mooi knudde.

Juerd: “Wederom de makkelijke weg gekozen, paar borden neerzetten en een hele groep, wegenbelasting betalende groep motorvoertuigen, verbieden. In plaats van het probleem aanpakken. De groep veroorzaakt de overlast. En je verplaatst het probleem. De gemeente zegt eigenlijk ‘Ik los mijn overlast simpel op door het bij een andere gemeente neer te leggen.’ Dat is in mijn ogen een walgelijke en slappe manier van rechtsmisbruik van de gemeentes.”

Ulrich heeft een voorstel: “Waarom niet de overlastveroorzakers aanpakken?”

“Men kan beter landelijke eisen gaan opstellen voor het max. aan geluid wat die motoren mogen produceren, want het is de herrie die de overlast veroorzaakt en niet alleen op smalle wegen, maar ook in dorpen met doorgaande wegen. Wij ervaren het iedere mooie zon-/feestdag,” schrijft Truus.

Als ze nou alles eens afsluiten voor die wielrenners. Dat lost een berg frustratie op”, is de opmerking van Kees.

Dat vindt Annemarie ook: “Liever tien keer motor dan die wielrenlui.” Chantal is het met haar eens: “Precies!!! Daar moesten ze eens wat aan doen.”

Leon laat weten: “Te belachelijk voor woorden, overlast door druk VERKEER als argument en dan motoren verbieden. En er mag niet gereden worden, dus we evalueren hoe vaak motoren betrokken zijn bij ongelukken en overlast geven… Hmm, ik denk dat ik de uitkomst weet. En als het allemaal zo gevaarlijk is, gooi die weg dan voor alle verkeer op slot!”

John liet als reactie achter: “Zieke trend momenteel: laten we anderen lekker dwars zitten en de weg afsluiten voor motorrijders, dat dat mag hier. Word er kotsmisselijk van.”

“Ik blijf het raar vinden,”schrijft Chantal, “we betalen wegenbelasting, maar er worden wel verboden ingezet dat je er niet mag rijden… En nee, ik rijd geen motor, maar heb wel zoiets van, de goeden moeten onder de kwaden lijden.” Bob reageerde op de opmerking van Chantal: “Kleine groepjes droeftoeters winnen het altijd van de meerderheid, zo zit helaas dit land in elkaar, met het afgelopen jaar in het bijzonder…”

Vince reageert met enig cynisme: “Dus als ik met mijn auto op de A2 te hard rijd en/of met open uitlaat, dan wordt de gehele A2 voor alle auto’s afgesloten??”

Nicoline is bang dat het verbod wordt uitgebreid: “Straks wordt de elektrische fiets ook verboden.”

Nou chapeau, kunnen ze nu weer rustig met Schiphol bellen als er een vliegtuig over komt. Misgunners blijven misgunnen, zwaar gepikeerd als iemand iets leuks aan het doen is en zelf diep ongelukkig zijn…”, is de reactie van Bob.

Louise is één van de weinigen die positief op het nieuws reageert en schrijft: “Goed nieuws.”

Ook reageren?

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina (scroll naar beneden, tot onder ‘Gerelateerd nieuws’). Of laat je reactie achter onder het bericht op Facebook.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


Een reactie op “Onbegrip voor besluit afsluiting Bosweg voor motoren”

  1. Je kan merken dat er weinig reacties van bewoners tussen staan. Het is dusdanig druk in de Meije met hard rijdende motoren op mooie dagen dat het bijna file rijden is geworden. Als er dan toch even ruimte is, trekken nagenoeg alle motorrijders het gas open met alle overlast erbij. Een groot gedeelte van de Meije is 30km zone. Er worden soms snelheden gemeten over de 100km/u.

Comments are closed.