Gemeente Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne ‘Orange the world’ en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Helaas komt geweld tegen vrouwen nog te vaak voor. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld, in Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is vandaag, 25 november, door de Verenigde Naties benoemd tot de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. Ook gemeente Nieuwkoop doet mee.

Wethouder Gerben van Duin: “Als college van burgemeester en wethouders vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor Orange the World. Het is onacceptabel dat nog zo veel vrouwen en meisjes in Nederland en wereldwijd te maken hebben met geweld. Met het verlichten van het Reghthuys willen we het onderwerp onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. Hoe kunnen we dit geweld voorkomen? Wie hebben we daarvoor nodig? En wat kunnen we zelf doen om geweld te voorkomen?”

“Doe mee met de actie Ik ben #medestander” – Wethouder Gerben van Duin

Van Duin vervolgt: “Ik wil u allemaal vragen om medestander te worden in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Dit kunt u doen door op www.orangetheworld.nl de #medestanderpledge te ondertekenen (klik hier voor de rechtstreekse link). Hiermee geeft u aan dat u zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Iedereen kan helpen!”

Oranje licht

Speciaal om aandacht te vragen voor de campagne kleurt het Reghthuys in Nieuwkoop van 25 november (de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot en met 10 december (de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens) oranje.