Nieuwe variant op Jazz aan de Plazz: Jazz Festival Nieuwkoop 2019

jazz festival nieuwkoop

Theater Kaleidoskoop organiseert in samenwerking met de Nieuwkoopse jazzband Dixie Six All Stars een festival: Jazz Festival Nieuwkoop 2019. Er zullen vier verschillende bands spelen die elkaar afwisselen in het Nieuwkoopse theater. Het festival vindt op zondagmiddag 20 oktober plaats van 13.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis.

In Nieuwkoop werd jarenlang een succesvol jazzfestival georganiseerd: Jazz aan de Plazz. Tot en met 2015 was dit outdoor-feest een Nieuwkoopse traditie. Met Jazz Festival Nieuwkoop 2019 wilt de organisatie ‘de traditie van jazz in Nieuwkoop weer herstellen’.

Lees ook: Bakker Teun van Leeuwen wordt verrast voor 70-jarig jubileum

Het festival is in tegenstelling tot Jazz aan de Plazz een indoor evenement. Hiermee is Jazz Festival Nieuwkoop dus niet afhankelijk van weersomstandigheden. De toegang is geheel gratis: elke Nieuwkoper is welkom. De muziek die gespeeld zal worden varieert van Dixieland, Swing en New Orleans jazz, afgewisseld met een boogie woogie kwartet. In het restaurant zal met name smooth jazz te horen zijn. “Met dit jazzfestival krijgt deze muziek weer een stevigere plaats in Nieuwkoop“, aldus de organisatie.

nieuwkoop jazz festival 2019 banner


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?