Ter illustratie. © Pixabay

Binnenkort kun je door de ‘Frans Buijserd’ varen. Scheidend burgemeester Frans Buijserd heeft onlangs afscheid genomen van Natuurmonumenten. Samen met het beheerteam van Natuurmonumenten maakte Frans een vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen. Speciaal voor burgemeester Buijserd is een petgat, een nieuw gegraven sloot, vernoemd naar hem vernoemd.

Frans Buijserd zal vanaf nu voor eeuwig op de kaart van de Nieuwkoopse Plassen staan. Een zogeheten petgat is naar hem vernoemd. Tijdens een vaartocht door het plassengebied werd het bordje bij het petgat onthuld. Wat het extra bijzonder maakte, is dat er sporen van de otter onder het bordje werden gevonden: “Nadat het bordje bij het petgat onthuld was, vonden de boswachters ook nog sporen van de otter onder het bordje”, meldt gemeente  Nieuwkoop.

Lees ook: Ook lintjesregen bij de Brandweer Nieuwkoop

Gebiedsmanager Dirk Kunst bedankte Frans Buijserd voor zijn inzet voor het behoud van de Nieuwkoopse Plassen. Naast vernoeming, kreeg Frans ook een schilderij met daarop een otter én een nieuwe kaart van het plassengebied met de vernoemining van het nieuwe petgat.