Dankzij financiële bijdragen van onder andere de Vriendenloterij, Stichting Samenleving Ter Aar en Fonds Alphen en omstreken kan Drum- & Showband Dice Musica ’83 haar instrumentarium (deels) vervangen.
De huidige trommen, die al bijna twintig jaar in gebruik zijn en talloze optredens in binnen- en buitenland hebben doorstaan, zijn bezig aan hun laatste loodjes.

Een speciaal hiervoor samengesteld team ging op onderzoek uit en stuitte op Meghlo, een fabrikant gevestigd in Dinxperlo. Dit bedrijf biedt precies hetgeen de Aarlanderveners zochten: lichtere gewichtsklasse, scherpere en warmere klanken, een breder snarenbed en de mogelijkheid om de clubkleuren te gebruiken.
Het nieuwe instrumentarium zal worden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse VHC van der Star Taptoe Ter Aar op zaterdag 29 juni . Dit evenement zal traditie getrouw plaatsvinden op het Lindenplein in Ter Aar.
Vanaf 19.00 marcheren alle deelnemende muziekverenigingen vanaf IKC de Vaart door het dorp, waarna om 20.00 uur de taptoe op het Lindenplein begint..

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2023) ondersteunde het met ruim €390.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Voor informatie over Drum & Showband Dice Musica ’83, Patrick van der Vlugt, Secretaris, telefoon: 06-24 91 53 14 of kijk op www.dice-musica.nl.