Muziekvereniging Eensgezind maakt muziekles laagdrempelig met instrumenten op locatie

instrumenten eensgezind nieuwkoop

Muziekvereniging Eensgezind in Nieuwkoop is sinds kort in het bezit van twaalf nieuwe muziekinstrumenten. Deze instrumenten kunnen gebruikt worden door muzikanten die net op les zijn, maar nog niet zeker weten of ze desbetreffend instrument gelijk aan willen schaffen. De aanschaf van de nieuwe instrumenten is mogelijk gemaakt door bijdragen uit verschillende fondsen.

Met de komst van twaalf nieuwe instrumenten op locatie, waaronder saxofoons, dwarsfluiten, trompetten en klarinetten, kunnen muzikanten eerst kennismaken met een instrument, alvorens ze deze gelijk aan hoeven te schaffen. Bij de muziekvereniging in Nieuwkoop wordt er op dit moment aan zo’n 42 leerlingen wekelijks muziekles gegeven door conservatorium geschoolde docenten.

Lees ook: Ierse Avond in Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen op 11 december

Degene die het leuk lijkt om muziekles te volgen en wellicht al weet op welk instrument hij of zij wilt gaan spelen, kan een gratis proefles aanvragen. Nog niet duidelijk welk instrument het gaat worden? Dan start begin 2020 de cursus  Muzikale Oriëntatie – bestaande uit zes lessen – waarbij gegadigden kennismaken met vijf verschillende instrumenten. De kosten voor deze cursus bedragen € 50,-. Meer informatie over een proefles of deze cursus is te vinden op Eensgezind.nl.

Bijdragen
De aanschaf van twaalf nieuwe instrumenten is mogelijk gemaakt door bijdragen uit vijf verschillende fondsen. Zo schonk het Prins Bernhard Cultuurfonds € 2.000, Coöperatiefonds Rabobank, € 1.500, Rotary Club Nieuwkoop € 1.000, Fonds Alphen en Omstreken € 1.000 en Stichting Leefomgeving Schiphol € 1.000.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?