Matías uit Mexico zoekt gastgezin in Nieuwkoop

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Matías uit Mexico die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Nieuwkoop of omgeving. Voor Matías zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Matías doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland. Het programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Een cultureel uitwisselingsprogramma biedt een unieke kans om andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Matías?
Matias uit Mexico.

Matías is 16 jaar, komt uit Mexico en gaat in Nederland tweetalig onderwijs volgen. De sportieve jongen zit nooit stil. “Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten, om te zien wat we gemeen hebben en hoe jullie leven. Ik hoop dat we leuke dingen kunnen doen en een mooi jaar samen hebben.” Naast voetballen, hardlopen en basketballen, tekent Matías graag en houdt hij van gitaar spelen.

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin worden. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt hij/zij met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar Matías of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085-2224810 of bezoek de website:

www.travelactive.nl/high-school-holland


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?