Nu het echt gedaan is met de zomer, gaan we ook weer andere dingen eten. Wat te denken van deze makkelijke ‘herfsterige’ K3 ovenschotel met krieltes, kippendij en kastanjechampignons.

Hiervoor hebben we nodig
750 gram kippendij zonder bot, zonder vel
1 kilo krieltjes
250 gram kastanjechampignons
4 grote tomaten
scheut azijn
olijfolie
6 tenen knoflook (geperst)
italiaanse kruidenmix
verse zwarte peper
zout
boter

Bereidingswijze
Krieltjes net niet gaar koken zodat zij in de ovenschaal nog vocht op kunnen nemen
Tomaten in kokend water dompelen tot het velletje los laat
Kippendij kruiden en aanbraden en vervolgens uit de pan halen
In dezelfde pan de in stukken gesneden champignons 2 tot 3 minuten bakken
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ovenschaal vullen met de licht platgedrukte krieltjes onderin
Dressing maken van olie, azijn, kruiden en knoflook en over de inmiddels volle ovenschaal gieten
45 minuten in de oven

Ons wijnadvies: Argento Minimalista Malbec

Smakelijk!