Etalagebenen, met een moeilijk woord: Claudicatio Intermittens, worden veroorzaakt
door een belemmering in de bloedtoevoer naar de benen, hetgeen resulteert in een beperkte (loop)mobiliteit.
Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten veel baat kunnen hebben bij gespecialiseerde therapie.


De aandoening, die ontstaat als gevolg van verkalking van de bloedvaten, kenmerkt zich onder andere doordat men tijdens het lopen regelmatig moet stoppen om de pijn uit de benen te laten wegvloeien.
Door de kalkafzetting in de aderen verslechtert de bloedcirculatie geleidelijk aan en ontstaan er steeds meer klachten, met name tijdens het lopen. Na verloop van tijd is zelfs een korte wandeling bijzonder pijnlijk.

Uit onderzoek blijkt dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten worden gestimuleerd om veel te lopen, in bijna alle gevallen leidt tot verbetering. De loopafstand neemt na -therapie met wel 210% toe.
De beste resultaten worden behaald wanneer patiënten begeleid worden door een fysiotherapeut die is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet).
Bij ProMove, bewegen & gezondheid, wordt deze gesuperviseerde looptherapie begeleid door de Chronisch ZorgNet-fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Froukje van der Waerden.
Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deze -therapie omdat deze bewezen kosteneffectief is, in vergelijking met bijvoorbeeld een chirurgische ingreep.
Meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken: Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

Telefoon: 0172-575261
-E-mail: info@promove.nu
-WhatsApp: 06-57821791.
www.promove.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *