Wanneer je lekker je tanden wilt zetten in een hamburger, kun je in Nieuwkoop terecht bij verschillende restaurants en cafés. De Nieuwkoper deed onderzoek naar horecagelegenheden waar je aan kunt schuiven voor een hamburger. Met uiteenlopende prijzen blijken er heel wat restaurants en cafetaria’s in Nieuwkoop te zijn waar je lekker kunt smullen.

Herberg De Hollandsche Leeuw
Volgens veel inwoners ‘the best burger in town’ is te vinden bij Herberg De Hollandsche Leeuw. Voor € 13,75 bestel je een hamburger van 100% rundvlees voorzien van cheddar en bacon. Daarnaast wordt er ook verse friet bij geserveerd. Zelfs Nieuwkopers met een glutenallergie kunnen bij het proeflokaal terecht: voor € 0,50 extra wordt de burger geserveerd tussen glutenvrij brood.

Café  ‘t Praathuis
Bij Café ‘t Praathuis op het Zuideinde in Nieuwkoop kun je terecht voor een lekkere hamburger. Op de menukaart is de hap te vinden onder de pistolets en broodjes. Voor € 3,50 ligt hij op je bord.

Bistro De Eerste Aanleg
Bij Bistro De Eerste Aanleg worden ook hamburgers geserveerd. Onder broodje frituur vind je de hamburger op de kaart bij het restaurant op het Zuideinde. Net als bij Café ‘t Praathuis bestel je het broodje voor € 3,50.

Lees ook: Valentijn in Nieuwkoop: alle activiteiten op een rij!

‘T Vliegend Paard
Hoewel het niet de naam hamburger draagt, kunnen we natuurlijk niet om het Broodje Paard van ‘T Vliegend Paard aan de Dorpsstraat heen. Een prima alternatief voor de simpele hamburger. Het Broodje Paard is voorzien van stukjes gebakken kip, roerbakgroenten en satésaus. Het broodje heeft een prijskaartje van € 9,75.

De Platvis Nieuwkoop
Bij cafetaria De Platvis in Nieuwkoop worden ook verschillende hamburgers gemaakt. Voor € 3,85 bestel je een normale hamburger, maar er zijn er meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eggburger, hawaiburger of kipburger? Sterker nog: er is zelfs een eigen Platvisburger. Een must-eat voor inwoners. Voor een compleet hamburgermenu betaal je € 7,95.

HappyFood Nieuwkoop
Bij HappyFood Nieuwkoop op het Gruttoplein zijn alle hamburgers gemaakt van 100% beef. Je scoort al een hamburger vanaf € 3,20. Grotere trek? Dan kun je kiezen uit nog zo’n tien andere hamburgers. Er is zelfs een triple-cheese voor de grote eter.

Hebben we een restaurant of café over het hoofd gezien? Tip de redactie, dan vullen we het artikel aan! Meer lekkers? Ontdek hier een complete gids voor uiteten in Nieuwkoop.