De Ter Aarse badmintonvereniging Shuttle’74, de naam zegt het al, bestaat vijftig jaar. Tijdens het jubileumfeest dat afgelopen zaterdag, 25 mei plaats vond, kwam Nieuwkoops burgemeester Robbert-Jan van Duijn het bestuur een ‘Koninklijke Erepenning’ overhandigen.
De vereniging beschouwt deze onderscheiding als een blijk van waardering voor de oprichters, oud- en huidige leden en vrijwilligers.

vlnr: Alfred Biesen (penningmeester), Ben Koppelman (voorzitter), Tineke Hoogervorst (secretaris) en Robbert-Jan van Duijn (burgemeester).

Het jubileumjaar werd al in september afgetrapt: alle leden werden dankzij een genereuze geste van sponsor Poels Horeca in het nieuw gestoken. Dit kwam goed uit: de competitie begon al snel dus konden de spelers hun fraaie blauw/zwarte outfit ook buiten De Vaart showen.
Tijdens één van de eerste speelavonden bleek de ‘feestcommissie’ te beschikken over een antiek wandkleed, aan de hand waarvan een nieuw modern spandoek was gemaakt.

In de weken die volgden, werd er op maandagavond, competitie gespeeld, ‘gewoon’ gebadmintond en vonden, in samenwerking met bevriende vereniging BCN (Badminton Club Nieuwkoop), de clubkampioenschappen plaats, uiteraard telkens gevolgd door een zeer druk bezochte en uitgebreide nazit.
Voor men het goed en wel in de gaten had, was het 25 mei en dus tijd voor het grote feest, waar behalve door de burgemeester, ook werd ingebroken door een delegatie van BCN. Samen werd er geproost op het jubileum en het bleef nog heel lang erg gezellig……