Mijdrecht, maart 2023 – Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio De Ronde Venen openen zeven bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Jouw Groene Liefde is dichterbij dan je denkt

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Een vijftal bedrijven uit Mijdrecht doen dit jaar mee met de mooiste mini-gerbera’s, saint paulia’s , diverse vaste planten, perkgoed, hortensia’s en astilbes. Deze bedrijven zijn zeer innovatief op het gebied van ledverlichting, wamtebuffer en automatisering en robotisering.

Alle tuinders werken zoveel mogelijk biologisch en hebben hun eigen specialiteit. Er doen ook twee veehouderijbedrijven mee, dit zijn beiden familiebedrijven met melkgeiten en lammeren, en melkkoeien, jongvee, paarden, schapen. 

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Voor de kinderen is er een springkussen en bij de veehouderijbedrijven leren ze een (nep-) koe of geit te melken.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Ronde Venen nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven en twee pendelbusjes rijden rond. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.