Kleine explosie op boot door bijvullen brandstof

boot explosie nieuwkoop

Foto: © Politie Kaag en Braassem

Dinsdag heeft er een kleine explosie op een boot plaatsgevonden op de Drecht. Bij het bijvullen van brandstof in de tank binnen in de boot ontstond een explosie, waarna er een brandje woedde. De schipper kreeg de vlammenzee over zijn gezicht en armen. 

Dit laat Politie Kaag en Braassem weten via een bericht op social media. De schipper van de boot heeft zelf de vlammen geblust met een poederblusser. Brandweer Gemeente Nieuwkoop heeft bij aankomst metingen verricht en hebben gezorgd dat er niets verder meer kon branden.

Lees ook: Persoon door brandweer gered uit Nieuwkoopse Plassen

De schipper is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen door de ambulance. Politie Kaag en Braassem waarschuwt voor de gevolgen van bijvullen van brandstof: “Graag willen wij alle schippers waarschuwen voor de gevolgen van het vullen van brandstoffen. Er komen altijd benzinedampen vrij, hoe hoger de buiten temperatuur, hoe meer benzine dampen en daarbij grotere kans tot ontbranding. Die benzinedampen zijn namelijk zeer licht ontvlambaar. Zeker als de motor nog loopt ontstaat dan een situatie waarbij die benzinedampen bij het minste of geringste vlam kunnen vatten. Dit hiervoor is maar een kleine vonk nodig. Doe altijd de motor uit voordat je brandstof vult“, aldus Politie Kaag en Braassem op Facebook.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?