In samenwerking met Muziekverenging Eensgezind besteedt Theater Kaleidoscoop van 6 tot en 14 april aandacht aan de landelijke Kindermuziekweek, een jaarlijks terugkerend evenement dat inmiddels vijftien jaar bestaat. In eerste instantie was dit een regionaal gebeuren maar nadat in 2019 een tiental partners zich bij de organisatie aansloten kon één en ander landelijk uitgerold worden.

De officiële opening vindt op vrijdag 5 april plaats in De Doelen in Rotterdam. Dan zal ondere het kindermuziekweeklied ‘Energie’ ten gehore worden gebracht door Duron, finalist van het Junior Songfestival.

In Nieuwkoop gaat de Kindermuziekweek op zaterdagavond 6 april van start met een optreden van de onder zestigers en zeventigers zeer bekende drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring). Hij speelt zijn solo voorstelling ‘De naakte waarheid’ die ook zeer geschikt is voor het jeugdiger publiek.

Op dinsdag 9 april (15.30 – 16.30 uur) kunnen kinderen vanaf 7 jaar de beginselen van het ukelele spelen onder de knie proberen te krijgen. Onder leiding van een professioneel docent, die ook de instrumenten meeneemt, gaan de kinderen met deze mini-gitaartjes aan de slag.

Twee dagen later wordt in de filmzaal van Kaleidoskoop de film Sing 2 vertoond. Hierin bereiden Buster en zijn talentvolle vrienden een spetterend muziekoptreden voor. Dat dit niet zonder slag of stoot verloopt, spreekt voor zich.

De vorig jaar zo succesvolle inloopmidag mag ook in 2024 niet ontbreken. Tussen 13.00 en 15.00 uur staan de instrumenten van Muziekvereniging Eensgezind klaar om bespeeld te worden. Ouders mogen ook een poging wagen maar alleen als de kinderen geweest zijn.

Het sluitstuk van de Kindermuziekweek wordt gevormd door een concert van Eensgezind. Men speelt liedjes uit bekende kinderfilms terwijl tegelijkertijd op het filmdoek fragmenten uit de betreffende film worden getoond. Een totaalbeleving dus.

Meer informatie zoals toegangsprijzen, aanvangstijden en andere wetenswaardigheden is te vinden op de website van Theater Kaleidoskoop: theater-kaleidoskoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *