We staan aan het einde van 2020 en aan het begin van 2021. Graag pak ik de mogelijkheid om een kerstwens te delen met lezers van De Nieuwkoper.

Hoe we het ook wenden of keren, 2020 is het jaar waar corona de meeste aandacht heeft opgeëist. Hoewel we bij De Nieuwkoper eind februari een corona-liveblog startten, merkte ik samen met mijn redactieteam dat de ontwikkelingen té snel gingen voor een liveblog voor dit lokale nieuwsmedium.

We hebben daarom een maand later besloten om de dagelijkse coronacijfers los te laten en dit over te laten aan de landelijke media. We hebben ons daarentegen juist veelal gefocust op lokale initiatieven, warme gebaren en bijzondere samenwerkingen in de gemeente Nieuwkoop.

Want hoewel we te maken kregen met strenge coronamaatregelen en terecht zijn gekomen in een anderhalvemetersamenleving leken de inwoners van Nieuwkoop dichterbij elkaar te staan dan ooit.  Neem bijvoorbeeld Youngboyz; een lokaal kledingmerk dat met Nieuwkoopse merken om de tafel gaat om ze in een frisse outfit te hijsen. Van start-ups tot gevestigde Nieuwkoopse bedrijven, de twee jonge ondernemers gingen ervoor.

Of wat dacht je van de ondernemers van het Kennedyplein, die besloten om in plaats van de decemberactie een aantal kerstpakketten te doneren aan gezinnen die dit hard nodig hebben? Nieuwkoop, zoals Nieuwkoop hoort te zijn.

Hoe 2021 eruit zal gaan zien? Met het coronavaccin lijkt er wat licht te schijnen aan het einde van de tunnel. Laten we de moed niet opgeven en ook volgend jaar weer voor elkaar klaar staan. Namens heel de redactie van De Nieuwkoper wensen wij iedereen een gezond, liefdevol en voorspoedig 2021.

We hopen jullie weer terug te zien op onze website, waar we jou ook in 2021 weer op de hoogte zullen houden van het laatste nieuws uit de omgeving.

We gaan ervoor!

Robbert Tigchelaar


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?