Cliënten en begeleiders van Ipse de Bruggen varen vandaag mee met de ‘Onbeperkt Meedoen boot’ tijdens de Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van dertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

#YouAreIncluded
Het thema van Pride Amsterdam is #YouAreIncluded. Een thema dat goed aansluit bij de deelname van de ‘Onbeperkt Meedoen boot’. Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen in de maatschappij en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Op de boot is een plek waar zij zich kunnen laten zien en krijgen zij de aandacht die ze verdienen!

Trots op wie je bent
Amber, Tom en Mark, cliënten van IPse de Bruggen varen ook mee. ‘Het is een droom voor mij om dit te mogen doen. Dit gaat een mooie dag worden voor iedereen’,vindt Amber. Tom en Mark beamen dit. ‘Het is best spannend allemaal, maar wel heel leuk spannend.’

Ipse de Bruggen is met 5500 cliënten, 5500 medewerkers en bijna 400 locaties de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen wij voor hen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.