De gemeente Nieuwkoop maakt bekend dat zij op 17 juni vanaf 19.00 uur in IKC De Vaart aan de Beverlanderhof een inloopavond organiseert met betrekking tot de ontwikkelingen in Ter Aar zuidoost.

Op de website van de gemeente is hierover het volgende te lezen.
Op de Kerkweg en de Pieter de Vogelrotonde in Ter Aar rijdt veel verkeer. Inwoners hebben daar last van. Bedrijven zoals de Intratuin, Vomar, Action en Scapino trekken veel klanten en leveranciers. Ook is er veel vraag naar betaalbare en passende woningen. Projectontwikkelaar Bolton ziet kansen in het herontwikkelen van het gebied in Ter Aar Zuidoost. Men denkt daarbij aan woningbouw in combinatie met een nieuwe verbindingslaan tussen de Kerkweg en de Oostkanaalweg.
De gemeente Nieuwkoop onderzoekt sinds december 2023 samen met Bolton de (financiële) haalbaarheid hiervan. Wethouder Tom de Kleer zegt hierover: ‘De Kerkweg is al lange tijd overbelast: er rijden, zeker op drukke dagen, te veel voertuigen en dat is onwenselijk. Het moet weer prettig én veilig zijn om in dit gebied te fietsen, wandelen, rijden én natuurlijk wonen. De nieuwe verbinding zorgt voor een betere verkeersspreiding en verbetert de verkeersveiligheid’.
Wethouder Ines de Ridder: ‘tegelijkertijd is er in onze gemeente een grote behoefte aan woningen. Dit biedt ons ook een kans. Woningbouw kan mogelijk de kosten dragen voor de nieuwe verbinding’.

Op 19 september neemt de gemeenteraad een besluit over het haalbaarheidsonderzoek van de verbindingslaan in combinatie met woningbouw. De gemeente wil belanghebbenden en geïnteresseerden al in een eerder stadium van informatie voorzien.

Via www.denkmee.nieuwkoop.nl verstrekt men vanaf vrijdag 7 juni informatie over de stand van zaken ten aanzien van het haalbaarheidsonderzoek.
Ook weet de gemeente graag wat de burger belangrijk vindt bij de mogelijke ontwikkeling van de verbindingslaan in combinatie met een nieuwe woonwijk.

Men kan via Denkmee tot en met zondag 23 juni reageren.
Indien de gemeenteraad op 19 september besluit dat de combinatie van de verbindingslaan met woningbouw haalbaar is, komen er vervolgstappen zoals een stedenbouwkundig plan.
De reacties de gemeente via Denkmee ontvangt, worden meegenomen het maken van de plannen.


Via onder andere Nieuwkoop Nieuws, Facebook, Instagram en www.nieuwkoop.nl. wordt men op de hoogte gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *