Op woensdag 3 april organiseert Club 50 Plus Nieuwkoop in het Parochiehuis aan de Dorpsstraat 39 een informatiemiddag rond het verzamelboek met historische plaatjes dat het afgelopen najaar bij de plaatselijke Jumbo verkrijgbaar was. De zaal is vanaf 13.00 uur open, koffie en thee zijn gratis. De -middag is voor iedereen vrij toegankelijk.

Bram Poot van het Kunst Historisch Genootschap Nieuwkoop neemt de aanwezigen mee naar de tijden die in het boek geïllustreerd worden. Hierna vertelt Jan Helder over de Jumbo plaatjesactie en hoe hij het restant van de plaatjes heeft weten te bemachtigen. Dat dit er heel wat waren, is wel af te leiden uit het feit dat hij er een dagtaak aan heeft gehad om ze allemaal in te plakken. Geïnteresseerden kunnen tijdens de informatiemiddag een exemplaar aanschaffen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Kunst Historisch Genootschap Nieuwkoop.

Tijdens het tweede deel van de middag staat de Beatband Incredible centraal. In de zestiger jaren was dit in de regio Nieuwkoop een toonaangevende formatie bestaande uit Peter van der Weijden, Frans van der Voort, Bert Vervoorn en Hans Groenendijk.